Tuesday, February 11, 2014

House LS by dmvA

dmvA have designed a contemporary renovation of an existing house, located near Brussels, Belgium.


ls_110214_02



ls_110214_01



ls_110214_03



ls_110214_04



ls_110214_05



ls_110214_06



ls_110214_08



ls_110214_09



From the architects



Concept : ‘Missing link’


The municipality of Wemmel , situated on the outskirts of Brussels, is well known for its green areas with their monumental villas of the upper class. After a search of several years, the principal saw a house situated in one of those quarters. It was not his dream house but because of its marvellous location and the south orientated garden, he decided to buy it.


dmvA was commissioned to turn the rather classical house into a contemporary edifice. No sooner said than done, but the fact that also the neighbours had to approve the design to get a building license, as prescribed in the building regulations, had a great impact on the design. So no total ‘methamorphosis’ of the existing house, just small interventions. The fa├žades of the existing house were painted white . The interior was furnished in black and white. The swimming pool was renovated and framed by an illuminating glazed ‘retaining wall. Finally, two sculptural white volumes were added connecting inside and outside, linking house, pool and garden.



ls_110214_01 ls_110214_02 ls_110214_03 ls_110214_04 ls_110214_05 ls_110214_06 ls_110214_07 ls_110214_08 ls_110214_09 ls_110214_10 ls_110214_11 ls_110214_12

Design: dmvA

Photography: Frederik Vercruysse


No comments:

Post a Comment