Skip to main content

Posts

Showing posts from July 18, 2014

theonlymagicleftisart:Paintings by Tran Nguyen, an... crss

The Cortes Island Residence by Balance Associates

Balance Associates designed a residence on Cortes Island in British Columbia, Canada. Project description Located on Cortes Island, British Columbia, the Cortes Residence is sited on a granite cliff face that serves as a wind break for Cortes Bay and the Seattle and Vancouver yacht clubs. To the south, the house is exposed to the Straight of Georgia which delivers 100mph plus winds and salt spray during winter storms. To withstand the winds, the house structure is embedded into the bedrock with cross braced steel columns and exposed floor beams allowing the house to cantilever gracefully off the hillside. The entry side of the house sits level with the bedrock and is made up of visually solid concrete forms that create the entry space and anchor the house to the site. From the entry, one accesses the central great room which includes the living, dining and kitchen, all with expansive views to the straight beyond. The main gathering space opens up

Lyra 60-meter SWATH by Marco Ferrari and Alberto Franchi

Project Lyra is a 60-meter SWATH (Small Waterplane Area Twin Hull), offers much more living space and comfort compared with a monohull. SWATH is an innovative hull concept for smooth service in rough seas. This yacht, developed for Young Designer of the Year contest is thought for a renowned composer and his family to cruise and explore in all climates from tropical to polar. There are many outdoor spaces incorporating convivial dining and lounging areas with many inside spaces for the high latitudes, each one with a beautiful view on the sea thanks to the floor-to-ceiling glass. The crew area is on the port side of the main deck except for the Officers and Captain’s cabin on the upper deck near the bridge. The main deck opens with the salon, linked with the upper deck with an open ceiling. There is an interior dining area with a view on the sea looking forward; on the starbord side we have a VIP cabin with a private lounge and spa facilities. Designers : Marco Ferrari and Alberto

When Going To The Hospital Goes Wrong (10 pics)

If you need medical attention and you decide to go to the hospital, you're putting your life in the hands of someone else. Sadly, you can't always trust the doctors and nurses at the hospital to do their job the right way. These are just a few of the horror stories that have happened to people when they visited the hospital.

Fire Station Doetinchem by Bekkering Adams Architecte

Bekkering Adams Architecte have recently completed a fire station in Doetinchem, Netherlands. Project description A new home for the Fire Brigade : Fire Station Doetinchem combines sustainability , functionality and an attractive working and living environment in a green oasis The Fire Brigade Achterhoek West Doetinchem is 24 hours operational and the building houses a mix of functions for working, living and sleeping facilities. A spatial development with various vistas makes the organization clear and transparent, allowing visitors a glimpse of the dynamic environment of the fire station. The robust brick building is designed as a villa in the green and has obtained an A+ energy label. It is embedded in its ecological structure, situated next to an important route for bats. Functionality, sustainability and environmental integration have been the leading design themes during the process. Villa in green surroundings The Fire station in Doetinchem is desi