Skip to main content

Posts

Showing posts from December 3, 2013

The Art of Ed Org, a British illustrator best known for his... crss

Stacey-Turley Residence by Kariouk Associates

Kariouk Associates have completed the Stacey-Turley Residence, a family home on a narrow lot located in Ottawa, Canada. Description Task To design a “forever” home on a narrow lot for a young family Design Challenge The requirements for this project called for the design of a small home that would respond to the evolving life needs of a young couple, with two small boys, who intend to live their lives here for the next half century. A significant spatial challenge from the start of the project was that the maximum allowable width of the house could only be twenty-four feet, hence the house would necessarily need to be long; because windows on the long sides of the home were greatly restricted by zoning regulations, there was an immediate design challenge to bring light into the long interior volume that otherwise would be dark. Design Solution The home is set as far back as possible within a contoured landscape, effectively turning the “basement” into a “lower level” tha

Bosque da Ribeira Residence by Anastasia Arquitetos

Located in Nova Lima, a city near Belo Horizonte, Brazil lies the Bosque da Ribeira Residence by Anastasia Arquitetos . From the architects Bosque da Ribeira Residence is situated in a residential neighbourhood in Nova Lima, a city near Belo Horizonte – Brazil – with built area of 650 square meters. The residence is at the limit of an allotment, adjacent to an environmental reserve. Thus the residence seeks to create a visual interface and harmonious deployment with the environment, taking full advantage of covered of the forest and featuring a staggered volumetry, decreasing the higher volumes observed in the street. The landscaping designed for the residence complements the relationship with the forest. The leisure area, swimming pool and terrace are focused on the landscape, with privacy preserved by the slope, and, as well as the social area, are covered. To protect it from sunstroke north, coincident with sight, we created a balcony with two levels of coverage, to light

Urban Townhome Model by Cecconi Simone

Interior designers Cecconi Simone have completed a townhome model for a community of residences in Toronto, Canada. Description This 840 s.f. model by Cecconi Simone represents a community of urban residences envisioned for Downtown West, Toronto. Conceived around the principals of Active House, a Danish movement committed to healthy and sustainable interior environments, the model brings to life a complete townhome ground-floor. The show space features an open-plan live–cook–dine area centered on a skylight in the kitchen zone. A wall-to-wall run of custom millwork spans its entire length, with white matte-lacquer built-ins, white Corian counter-backsplash and syncopated walnut niches forming a sweeping backdrop to the extended kitchen-island, in black melamine with counter in black engineered-quartz and breakfast bar / dining surface in solid walnut. The result is a striking interplay of surface planes: pale and dark, matte and reflective, horizontal and vertical. The mod